Gratis adverteren api

 

Antieke DECORATIE Waterkoker (SAMOVAR) NU VOOR MAAR €84,99

Antieke DECORATIE Waterkoker (SAMOVAR) NU VOOR MAAR €84,99
Prijs:
€ 84.99
Bekeken:
9217 keer sinds 19-02-2014, 13:10:59
Telefoon:
+31 (0)505254200
Nog geen bod geplaatst.
 

Advertentie beschrijving

ACTIE!!! VAN €169,99 NU VOOR MAAR €84,99 !!

DECORATIESTUK!!! (SAMOVAR)

(NIET FUNCTIONEEL!!!)

Een samovar is een waterkoker die gebruikt wordt om thee te zetten en waarvan de naam letterlijk "zelf-brouwerij" betekent. Vooral tijdens de barre winters in Rusland zijn deze warmwatertoestellen heel populair. De antieke toestellen werden opgewarmd met kolen of houtskool. Het begin van de 20e eeuw werd gekenmerkt door diverse pogingen tot innovatie waarbij de traditionele verwarmingsmethode plaats maakte voor aardolie, kerosine en gas. Deze modellen bleken echter onpopulair vanwege de geur van de brandstoffen en de gevaren van ontsteking en explosie. De allernieuwste exemplaren maken gebruik van elektriciteit en zijn vergelijkbaar met onze elektrische waterkokers.

Van oorsprong zijn ze Russisch en pas midden de jaren 1700 werden ze voor het eerst uitgevoerd naar Mongolië. Sommigen beweren dat de uitvinding uit Centraal-Azië kwam, maar gezien het feit dat de samovar pas na de 18e eeuw te vinden was in Iran en hij dezelfde Russische naam draagt, kan daar geen twijfel over bestaan.
Oude samovars die goed onderhouden werden kunnen nog steeds gebruikt worden voor het zetten van thee op de typische Russisch wijze, andere zijn prachtig als decoratiestuk.

Eerst wordt er sterke thee gemaakt die warm blijft doordat de kan boven op het toestel geplaatst wordt. Wie zin krijgt in een kopje, verdunt de thee (volgens smaak) met warm water dat zich binnen in de reservoir bevindt en gebruikt suiker of jam om het zoet te maken.

Omdat alle antieke stukken met de hand gemaakt werden zijn er geen twee dezelfde, elk hebben ze een eigen persoonlijkheid gekregen door de ontwerper, op verre na niet te vergelijken met huidige moderne productie.
Tijdens de oorlog verdwenen veel bronzen samovars doordat de grondstof herbruikt werd voor de fabrikatie van oorlogstuigen.


Voor meer informatie bezoek onze site of bel 050 5254200


Kaan Discounter Groningen

Foto`s

Geen afbeelding Geen afbeelding Geen afbeelding

Ook hier adverteren(tip)