Gratis adverteren api

 

Veilig handelen
 
Particulieren en bedrijven die dingen te koop aanbieden op marktplaatsen op het web, je ziet ze steeds meer. Dankzij de economische situatie is het voor veel mensen zeer interessant om tweedehands spullen te kunnen kopen en verkopen.  Maar is het wel veilig om te kopen via internet?
031handel.nl is een adverteersite voor bedrijven en particulieren. Op deze pagina kan alles worden aangeboden. Auto’s, auto-onderdelen, huizen en caravans. Maar ook de kleinere dingen zoals kleding, boeken, sieraden en kunst. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, de advertentie die je zoekt staat er tussen. Hoe handig is dat, gewoon vanuit je luie stoel jouw ideale product vinden?
 
Het nadeel van internet
Helaas zit er ook een keerzijde aan het handelen op internet. Mensen die bedrogen worden via het web. Met wie heb je te maken? Dit kun je niet weten, want alle communicatie verloopt via het internet. Ze denken een mooie televisie, die ook nog erg goedkoop is, te hebben gevonden. Maar zodra ze het geld hebben over gemaakt, lijkt het wachten op de tv toch wel erg lang te duren. De televisie wordt nooit bezorgd. Het geld is weg en er is geen tv. Of het verhaal van een oudere vrouw die een Playmobil set koopt voor haar kleinkind. Zo hoeft haar kleinkind zich nooit meer te vervelen. Een mooie set van paarden met een springparcours. En uiteindelijk blijkt de doos niet compleet te zijn. Of de buurman die laatst een tweedehands koelkast heeft gekocht voor een prikkie. Zo goed als nieuw. Tuurlijk, die deed het na twee maanden al niet meer. Deze verhalen hoor je helaas steeds meer.
 
Veilig online handelen
Als je iets koopt op het internet, wil je waar voor je geld. Ten eerste wil je het bestelde product ontvangen zodra je betaald hebt. Ten tweede wilt je iets dat klopt en compleet is. Ten derde wil je iets wat werkt. Als er staat zo goed als nieuw, verwacht je dat het ook werkt als nieuw. In een winkel kun je zien met wie je te maken hebt, iets wat via het internet niet mogelijk is. Het is dan ook altijd aan te raden om bij de particulier of het bedrijf langs te gaan om het product te bekijk. Zo zie je gelijk met wie je handelt en of je waar krijgt voor je geld. En wie weet, krijg je nog wel een bakje koffie. Omdat 031handel zowel per provincie als landelijk aanbiedt, hoeft de verkoper niet ver weg te wonen. Je kunt aanbieders selecteren op hun woonplaats, waardoor je de keuze hebt om alleen zaken te doen met verkopers bij jou in de omgeving. Er even langsgaan om het product te bekijken en misschien zelfs meteen op te halen is dan ook geen probleem.
 
Ken het product
Maar voordat je deze stap neemt is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie in te winnen over het product. Hoe oud is het product, zijn er beschadigingen, zijn er mankementen? Waar heeft de verkoper het product gekocht? Wat is de reden dat de verkoper het product wil verkopen? Zoek daarnaast op de naam van de verkoper of bedrijf op internet. Misschien kun je  referenties vinden van mensen die eerder zaken met deze persoon hebben gedaan. Maak afspraken via de mail zodat als er onduidelijkheden, misverstanden of klachten zijn je altijd terug kunt vallen op iets wat op papier staat. De advertentie zelf kunt je ook opslaan. Zodra je het product hebt gezien en gerustgesteld bent, betaal de verkoper dan rechtstreeks ter plaatse en contant en neem het product meteen mee.

Aan online handelen zit altijd een risico, maar vaak kun je de advertenties van oplichters er heel gemakkelijk uit halen. Een nieuwe iPad die voor een paar tientjes aangeboden wordt is bijvoorbeeld al zo goed als zeker een advertentie van een oplichter.
Tips voor veilig handelen
  • Ga altijd langs om tekijken wat u wilt kopen.
  • Altijd uw gezonde verstand gebruiken Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
  • Afspraken die tot stand komen ga er langs om het op tehalen.
  • Wees voorzichtig bij aangeboden advertentie of biedingen uit het buitenland.
  • Betaal niet voor dat u het product ziet.
  • Betaal altijd rechtstreeks en contant aan de verkoper ter plaatse van bezichtiging.
  • duidelijke afspraken met degene met wie u handelt, bewaar alle informatie en kijk vooraf via internet of u informatie over deze persoon of dit bedrijf kunt vinden. Bewaar in ieder geval de gegevens: koper/verkoper, advertentie tekst, betaalgegevens en e-mails.
  • Communiceer belangrijke zaken altijd via email. Op deze wijze heeft u alle afspraken in ieder geval op papier en kunnen hier geen misverstanden ontstaan.
  • Probeer vooraf zoveel mogelijk informatie in te winnen over het te kopen handel/artikel en stel degene met wie u handelt vragen als er onduidelijkheden zijn. Vraag bijvoorbeeld of wettelijk toegestaan is .
  • Bij oplichting te allen tijde aangifte bij de politie.
Fraude en oplichting
Wij adviseren u bij twijfel over frauduleuze praktijken of oplichting hiervan melding te doen bij 031handel   
Deze kunt u altijd mailen via de gegevens die u onderaan ieder pagina vindt. Indien verwijderd van 031handel.nl  en kan de betreffende adverteerder worden geblokkeerd. In ernstige gevallen en/ of in geval van veelplegers zal er tevens aangifte worden gedaan bij justitie.Ook hier adverteren(tip)